Information om VASS Designs

.…som företag: Företaget är beläget i norra Stockholm. VASS Designs ägs och drivs av Henrik Nyberg och Fritjof Vermum. Vi har valt att arbeta med avskalad, funktionell och hållbar design.

“VASS designs är där nordisk design möter minimalistisk design…”

 

…design: Vi designar alla VASS produkter själva, dvs det är vårat eget unika märke. Vår målsättning är att alla våra produkter ska skapa en upplevelse, något att minnas och föra vidare.

 

…samarbetspartners: Vi samarbetar med flertalet tillverkare av möbler och inredningsprodukter. Dessa finner ni på hemsidan.

 

…search: Ifall kunden har ett specifikt önskemål som vi inte har i sortimentet så tillhandahåller vi tjänsten att försöka söka rätt på den aktuella produkten.

 

…tillverkning: All tillverkning av våra VASS produkter sker lokalt. När vi erhållit er beställning så börjar vår tillverkning av just er produkt. (Gäller ej vaser, vinkylar mm. som vi försöker lagerhålla.)

 

…finansiering: Som företag så kan vi erbjuda finansiering genom vår samarbetspartner DNB finans. Önskar ni hyra eller leasa? Vi löser det!

 

…unika tillverkningsnummer: Flera av våra produkter tillverkade i exklusivt rostfritt stål får sin egen identitet, ett instansat nummer.

 

…betong: Betong är precis som trä och sten ett naturligt material. I och med att vi gjuter varje enskild betongskiva för hand så blir inte den ena den andra helt lik. Mått och funktion kommer vara densamma men det kommer finnas vissa mindre olikheter i nyanser, struktur och patina. Det kan uppkomma mindre sprickbildningar i betongen, detta är inget fel utan helt normalt. Vid förädlingen av betongskivan slipas, behandlas och poleras den minutiöst i flertalet olika steg. Givetvis armeras även samtliga betongskivor. Vid användning av betongskivor kan sk. kalkutfällning förekomma. Dvs. betongskivorna blir “vitaktiga”. Detta försämrar inte hållbarheten dock utseendet.

 

Viktigt att känna till om betong är att det är ett sugande material, trots att vi slipar och behandlar skivorna så kan fläckar uppstå om vätska, ketchup, kaffe, vin, mm ligger kvar på betongskivan.

Färgerna vi erbjuder är antracit grå (mörkgrå) och ljusgrå/beige.

Montering och frakt av betongskivor ska ske med försiktighet. Skivorna är relativt tunga och känsliga för kantstötning. Bär alltid skivorna på högkant med det monterade kantskyddet på och lägg dem försiktigt på underredet. Det är även viktigt att underredet står plant på golvet/underlaget.

Vi behandlar betongskivorna i flera steg innan de levereras. Vänligen kontakta oss för att få reda på vilken behandling just din skiva fått.

Det tar oss cirka 4-9 veckor att färdigställa en betongskiva för leverans. Betongen behöver ca. 3 veckor för att brinna tillräckligt. Sedan ska skivan bearbetas i olika steg. Betongen fortsätter dock att brinna långt längre än så, mätbart ända upp till 5 år eller mer.

 

…trä: Vi arbetar i de flesta träslag. Vi samarbetar med ett lokalt möbelsnickeri.

 

… Kompaktlaminat/High Pressure Laminate (HPL) Kompaktlaminatet vi använder är extremt tåligt och kan både användas för inomhusbruk och för utomhusbruk (skivan för utomhusbruk är UV-skyddad). HPL är imponerande kraftigt, hållbart, lättskött och hygieniskt. Det avger ingen lukt och är godkänt för direktkontakt med livsmedel. Materialet är bland annat framtaget för tillverkning av exklusiv designinredning.

Kompaktlaminatet är ett homogent laminat och kan inte svälla i fuktiga miljöer. Skivorna för utomhusbruk har ett dubbelhärdande skydd av akryl-polyuretan harts och är gjorda för att klara vädrets alla påfrestningar. I hartsen finns också ett UV-skydd.

Rengör laminatytan vid behov med vatten och handdiskmedel. Använd aldrig några slipande rengöringsmedel!

HPL är ett mycket exklusivt material och extremt bra för möbeltillverkning.

 

…stål: Vi tillhandahåller produkter tillverkade av stål i olika utföranden. Obehandlat stål har en glödgad yta vilket ger en blyertsaktig nyans. Detta alternativ kan med tiden få korrosion eller patina om ni så önskar. Bör endast användas inomhus. Rostfritt stål  är det tveklöst bästa alternativet för utomhusbruk (givetvis även för inomhusbruk). Vi använder oss av ett rostfritt stål som benämns EN 1.4301 och är ett av de allra vanligast förekommande. Notera: I vissa miljöer kan även rostfritt stål av denna kvalité angripas av allmän korrision eller liknande. Se mer här.

 

 

 …ytbehandlingarAlla våra produkter ytbehandlar vi minutiöst. Ytbehandlingen skiljer sig dock från produkt till produkt beroende på material och användningsområde. Se under respektive produkt om/hur den är behandlad. Viktigt att tänka på gällande betong och trä är att kontinuerligt fortsätta med behandlingen om man vill försöka bibehålla materialets yta och motståndskraft mot yttre påverkan.